Izlaz na globalnu razinu funkcije

Nije tajna da Google povremeno ažurira svoje algoritme pretraživanja i istovremeno dodaje nove značajke za korisnika. Danas ćemo govoriti o novim funkcijama popularne tražilice s kojima možete bolje procijeniti kvalitetu informacija i pouzdanost izvora na Internetu. Složite se da je to važno u eri lažiranja i svih vrsta manipulacija.

Ukratko o ciljevima inovacije

Pronalaženje točnih i pouzdanih informacija može biti izazovno jer svjetska mreža neprestano raste i razvija se. Sa svoje strane, Google je predan tome da ostane ispred krivulje poboljšavajući metode koje pomažu ljudima da procijene podatke i istraže različita gledišta. Konkretno, sustav korisnicima pruža nove alate.

Google je nedavno najavio sljedeća ažuriranja rezultata pretraživanja:

  • dodavanje funkcije O ovom autoru (“O autoru”);
  • proširenje podataka u bloku O ovom rezultatu (“O rezultatu”);
  • pojednostavljeni pristup O ovoj stranici (“O ovoj stranici”);
  • dodavanje različitih stajališta u Top vijesti (popularne Google vijesti);
  • uvođenje funkcije Content Advisories za popunjavanje informacijskih praznina.

Najava dolazi uoči Međunarodnog dana provjere činjenica (2. travnja). Naglašava važnost informacijske pismenosti i pouzdanih izvora.

Mogućnost vidjeti informacije o autoru članka u isječku

Jedna od novih značajki je da će se dodatak O ovom autoru sada pojaviti u bloku O ovom rezultatu.

Klikom na tri točkice u isječku pretraživanja korisnik može saznati dodatne informacije o autorima čiji se materijali pojavljuju na Googleu. Ovaj će dodatak za sada raditi samo za pretraživanja na engleskom jeziku. Međutim, u Googleovoj poruci ne navodi se odakle mu podaci o autoru.

O ovom rezultatu

Ekstenzija Google About Result uskoro će biti dostupna na svim jezicima na kojima radi tražilica.

Korisnici će moći kliknuti tri točkice pored isječaka pretraživanja kako bi saznali više o izvoru informacija i kako su Googleovi sustavi odredili njihovu korisnost.

Ove informacije pomoći će vam da odlučite koje resurse posjetiti i kojim rezultatima možete vjerovati.

Evo kako to izgleda na primjeru informacija o našoj stranici:

 

 

Značajka Nove perspektive nudi različita mišljenja

Google također predstavlja novu značajku pod nazivom Perspektive. Korisno je za korisnike jer će odmah ispod bloka Top stories biti prikazani rezultati pretraživanja temeljeni na uvidima stručnjaka za relevantnu temu, poznatih novinara i lidera javnog mnijenja.

Ova je značajka osmišljena kako bi pružila niz jedinstvenih stajališta o vijestima, povećala autoritet pretraživanja i nadopunila popis publikacija koje su već predstavljene u Top vijestima.

Proširenje dostupnosti bloka O ovoj stranici

Nakon uvođenja ažuriranja, infavati dov Kupite SMS uslugu oljarmacije u odjeljku “O ovoj stranici” bit će dostupne većem broju korisnika. Ljudi jednostavno unesu URL organizacije u Google i više informacija o njoj pojavit će se na vrhu rezultata. Funkcija trenutno radi u pretraživanjima na engleskom jeziku. Ovako izgleda:

 

Kupite SMS uslugu

Savjeti o sadržaju premošćuju informacijske praznine

Google pretraživanje sada će auto Stvaranje uspješne višekanalne marketinške kampanje matski prikazati preporuke sadržaja ako se tema brzo razvija ili sustav nije siguran u kvalitetu dostupnih rezultata.

U nadolazećim mjesecima tvrtka plali po aleart news četi raanira ove savjete učiniti dostupnima na njemačkom, francuskom, talijanskom, španjolskom i japanskom jeziku.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *