SMS срещу MMS: Най-доброто сравнително ръководство за бизнес текстови съобщения

SMS е форма за съобщения с акцент върху кратки, само текстови, директни съобщения. MMS, от друга страна, позволява по-дълги съобщения, обогатени с медия.

Искате ли да знаете повече? Прочетете, за да научите всичко, което трябва да знаете за SMS срещу MMS текстови съобщения.

Какво е SMS?

SMS означава услуга за кратки съобщения и това е не само най-ранната форма на текстови съобщения, но и една от най-често използваните в света.

Но какво представляват SMS съобщенията срещу MMS съобщенията?

Основната му разлика е точно в името: кратко.

Основни отличия:

Ограничение от 160 знака
Позволява текст
Не позволява мултимедия
Като цяло по-ниска цена за изпращане
Те са кратки и сладки, безшумни съобщения – като ранните дни на Twitter, който беше създаден с намерението да използва SMS. Ранните туитове на Джак

На снимката: Първият туит, написан от главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси.

SMS е разработен през 1980 г. и първият SMS е изпратен през 1992 г., което го прави една от най-старите технологии за изпращане на текстови съобщения. И въпреки бързо разрастващата се социална индустрия, това все още е един от най-широко използваните методи за комуникация.

Всъщност 65% от световното население изпраща и получава SMS. уау

Можете да видите, че въпреки че е най-старият, той далеч не е остарял. Освен това има начини да бъде актуализиран. Чували ли сте някога за протокол за глас през интернет? Комбинирайте това със SMS и ще получите лъскави, футуристични VoIP текстови съобщения.

О, и това ограничение от 160 знака? Това не означава непременно, че ще бъдете отрязани.

Какво се случва, ако превишите лимита за знаци? Обикновено то е разделено на по-малки съобщения и повечето услуги се грижат те да бъдат доставени по ред.

Какво е MMS?

MMS означава услуга за мултимедийни съобщения и е съобщение с повече място за знаци и позволява изпращането на съобщение заедно с мултимедия.

Отново ключът е в името. MMS ви позволява да изпращате мултимедия като аудио, видео и изображения с вашия текст. Освен това позволява повече място за характер.

Основни отличия на MMS:

Ограничение от 1000 – 1600 знака
Позволява текст, както и богата медия като видео, изображения, аудио и др
Обикновено по-висока цена за изпращане
Тези съобщения са предназначени, когато трябва да изпратите по-дълги текстове, изображения, аудио клипове, GIFS.

Търговското въвеждане на MMS започна през 2002 г. Но между 2010 г. и 2013 г. употребата му скочи със 70% поради широкото приемане на смартфони и това как те направиха бързо и лесно изпращането на медии.

Изпращането на MMS съобщения също позволява големи, непрекъснати текстови съобщения поради ограничението за големи знаци. Така че, ако търсите един поток от текст без риск да получите думите в грешен ред – MMS е правилният начин.

Издигнете продажбите си до нови висоти с Ringy-1
Издигнете продажбите си до нови висоти с Ringy.
Продажбите в спад? Ringy ви дава необходимите инструменти и гъвкавост, за да привличате потенциални клиенти, да се ангажирате с тях и да ги превръщате в клиенти.

Поискайте демонстрация
Как се използват SMS в бизнес среда?
SMS в бизнес среда

SMS в бизнеса обикновено се Актуализиран телефонен номер за 2024 г. от цял ​​свят използва, когато имате нужда от нещо кратко и точно по същество. Те се използват за изявления, факти и директно предаване на информация.

Актуализиран телефонен номер за 2024 г. от цял ​​свят

SMS е особено полезен за:

Текстови съобщения за присъединяване и включване
Потвърждение на поръчката и проследяване на пакета
Напомняния за срещи, актуализации и потвърждение
Нулиране સૌથી વધુ સંભવિત સ્કોર મેળ на парола
Двуфакторна автентификация
Отстраняване на проблеми и помощ на клиенти
70% от клиентите искат да използват мобилни съобщения за отстраняване на проблеми, вместо да се обаждат на бюро за помощ. Така че използването на SMS не е само това, което искате – това е, което вашите клиенти искат.

По-ниската цена на SMS прави малките aqb directory известия и напомняния по-привлекателни за изпращане – поток от текстови съобщения напред-назад не е толкова привлекателен, ако ви струва $$.

Но не само цената прави SMS по-добър избор за потвърждения, удостоверяване и напомняния. В края на краищата обикновеният бял текст е по-професионален при потвърждаване на час за здравеопазване и не бихте искали прикачен GIF.

За повече информация по тази тема, вземете подробностите в нашето цялостно ръководство за SMS текстови съобщения за бизнеса.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *